Aldegheri Amarone Classico 2015
Aldegheri Amarone Classico 2015
Druer: Corvina, Rondinella, Molinara, samt lidt lokale druetyper
Jordtype: Næringsfattig kalkholdig jord.
Smag: Eg og valnød, efterfulgt af antydninger af blåbær, moreller og kirsebær
Passer godt til: Steg og vildt, men også ideel til meget modne og/eller pikant oste.
Serveres: 18 - 20 ° C
Alkoholindhold: 15,5%
Region: Italien (Valpolicella)
Vi anbefaler at åbne flasken et par timer før servering eller "iltning" med en karaffel.
Amarone Classico, Aldegheri
Denne meget prestigefyldte vin er udelukkende fremstillet af druer fra vinmarker på bjergskråninger, hvis bedste druer tørres på måtter efter høsten. Vinen undergår en lang modningsproces, før den frigives, først på egetræsfade og derefter i flasker i Husets kældre.
Vinmarkerne er beliggende i den nordvestlige del af de bølgende bakker i provinsen Verona, i området Valpolicella Classico. Vinstokkenes gennemsnitlige alder er 20 år og helt op til 35 år for nogle Corvina vinstokke.
De dyrkes i næringsfattig kalkholdig jord.
Efter omhyggelig udtørring af druerne afstilkes de og presses nænsomt i begyndelsen af februar. Most og kvas gæres langsomt.
Og efter flere omstikninger overføres vinen successivt til store egetræsfade for modning. En proces, der varer mere end 3 år. En lille del, ca. 15%, lagres i barriques. Herfter aftappes Amaronen, men frigives først efter 6-8 måneder senere, når modningsprocessen er tilendebragt.
"Ja den smagte godt,elsker Amarone"