Aldegheri AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO SANTAMBROGIO
Aldegheri AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO SANTAMBROGIO
Smag af chokolade tobak og eg.
En højt værdsat vin produceret med de bedste druer fra bakkerne i den klassiske Valpolicella DOC-region. Efter langvarig lufttørring af druerne og derefter gæring ældes vinen gradvist, først i egetræsfade, derefter i mindre egetønder eller barriques, i underjordiske kældre.
Passer godt til: Lette måltider, og det er også fremragende med rødt kød, vildtretter og stærke oste.
Druer: Corvina, Rondinella, Molinara, andre lokalt dyrkede sorter.
Serveres: 18-20 ° C
Alkoholindhold: 15,5 %
En højt værdsat vin produceret med de bedste druer fra bakkerne i den klassiske Valpolicella DOC-region. Efter langvarig lufttørring af druerne og derefter gæring ældes vinen gradvist, først i egetræsfade, derefter i mindre egetønder eller barriques, i underjordiske kældre.
DRUER
Corvina, Rondinella, Molinara, andre lokalt dyrkede sorter.
GEOGRAFISK PLACERING
Alle vinmarker findes i den klassiske Valpolicella DOC-region nordvest for Verona. Den gennemsnitlige alder for vinstokke er 20 år og op til 35 år blandt nogle af Corvina vinstokke. Landet er kuperet og gammelt i form med en tynd stenet jord.
Enkelt Veronese Pergola-system med 3.300 vinstokke pr. Hektar.
HØSTEN:
Efter en let langvarig modning håndplukkes de allerbedste druer i begyndelsen af oktober til efterfølgende tørring.
VINIFIKATION
Efter omhyggelig lufttørring fjernes druerne og presses meget forsigtigt de første dage af februar. Druemust og skind gæres derefter i lang tid. Efter flere runder med dekantering overføres vinen til specielle store egetræsfade i cirka to år. Ældningen fortsætter i yderligere 12 måneder i nye franske egebarrikker. Endelig gennemgår vinene en endelig forældning i flasken i seks til otte måneder.
AMARONE
Med sin berusende accent af kirsebær og et strejf af lakrids er dette kongen af vildagtige fødevarer kogt i saucer. Desuden er det på grund af sin robuste karakter en ideel partner til at modne oste og krydret mad.
Rigtig god kompleks smag ikke tung og jord smag som andre amaroner Rigtig god duft og fin farve men få gardiner
Kraftig, svesker og chokolade
Flot glas. Kagesyrlighed, friskhed - kirsebær, blommer, rosiner svesker og modne noter kommer med temperatur. Lille fad/mint/chokolade men helt i baggrunden. Medium syre, bløde tanniner. Næsten frisk. Med varmen kommer mere overmodne toner og alkoholen måske. Drik ved 14-15 gr og den drikker så fint i aften, med flot blød balance mellem friskhed, syre og tannin. Pil op.