Fine Tawny 2010

Fine Tawny 2010

150,00 DKK

quinta_do_tedo_logo

Fine Tawny Årgang 2010

Vin: Fin Tawny Quinta do Tedo 

Passer til: Mandler, ost, hårde oste (gruyere, amt, parmesan), creme brulée, bagt frugt desserter,tærter.

År: Gennemsnit på 6-7 år 

Alkohol: 19%

Navn: Tawny Porto 

År: Gennemsnit på 6-7 år 

Jord: Skifer

Klima: Middelhavet; Meget lav nedbør (500mm), Tør, varm sommer. 

Druer: Tinta Barroca, Touriga Franca, Tinta da Barca og Rufete. 

Vinefremsstilling: Håndplukket; gæring og fodtræning i traditionelle lagarer præfermentering maceration i 2 dage og fermentering i 2 dage; 12 timers fodtræning over en dag ved en kontrolleret temperatur. 

Aldring: Gennemsnitlig 6-7 år i neutrale 225 liter EG

Alkohol: 19% 

Farve: Brun med gule og orange toner. 

Aroma: Tørret frugt, tørrede figner, hasselnødder, valnødder, appelsinmarmelade, noter af mandarin og krydderier (kanel, karry). 

Mund: Blød, generøs og voluminøs; smag af hasselnød; nogle struktur for at opretholde en intens halvmund; sød, lang og vedholdende finish. 

Forslag: Serveres kølet ved 12 ° C 

Nyd med: Mandler, løg marmelade på toast, ristet brød, ost, hårde oste (gruyere, amt, parmesan), creme brulée, bagte frugt desserter,tærter.

 

Quinta do Tedo - Douro, Portugal (ØKO)

I 1992 blev Vincent Bouchard og hans kone Kay Steffeys drøm virkelig, da de blev de lykkelige ejere af Quinta do Tedo. De fik sat den 250 år gamle vingård i stand, og begyndte at lave det, de brændte for, nemlig god portvin. Med stor indlevelse, lidenskab, knofedt og masser af kærlighed, er Quinta do Tedo allerede blevet et hus, som år efter år vinder priser og anerkendelse rundt om i verden.
Vincent voksede op i Bourgogne, (Bouchard pere et fills), hvor hans bedstefar lærte ham kunsten at lave vin fra bunden af. Vincents succes skyldes bestemt hans Bourgogne-opdragelse, med respekt for frugten, duften og elegancen. Vinene er lavet af de bedste druer (klasse A), nøje udvalgt af ham selv og hans ønolog, Jorge Alves.
Quinta do Tedo er, som tidligere nævnt, blevet certificeret ØKO i 2010. At det så ikke fremgår af bagetiketterne skyldes, at al vin i kælderen SKAL være yngre end 2010, så det kræver en ekstra kælder.

 

porto_douro_river_valley_map_enotourism_agroturism_vihno_porto

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
spacer