LBV fra kongeårgangen 2015

LBV fra kongeårgangen 2015

225,00 DKK

quinta_do_tedo_logo

Quinta do Tedo, L.B.V. 

Dyb rød farve, med smag af brombær og hindbær, appelsinskal, mokka og chokolade. 

Vin: Quinta do Tedo LBV 

Passer godt til: Flourless chokoladekager og oste.

Område: Douro Valley, Portugal

Alkohol: 19,5% 

Vin: Quinta do Tedo LBV 

Område: Douro Valley, Portugal

År: 2015

Jord: Skifer

Klima: Middelhavet; Meget lav nedbør (500mm), Tør, varm sommer. 

Druer: 40+ år gamle vinstokke, Druer: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Tinta Pomar, Tinta da Barca Mourisco, Tinta Amarela, Rufete og Malvazia Preta

Vinefremstilling: Håndplukket; gæring og fodtræning i traditionelle lagarer præfermentering maceration i 2 dage og fermentering i 2 dage; 12 timers fodtræning over en dag ved en kontrolleret temperatur. 

Aldring: Minimum 4 år i 500 liter neutrale franske egetræslag. 

Alkohol: 19,5% 

Farve: Rubin farve med violette toner

Aroma: Brombær og hindbær frugt, appelsinskal, mokka og chokolade. og en intens og kompleks aroma af drue. I munden er generøse, bløde tanniner med stor balance mellem tanniner og frugtagtig.  

Mund: God struktur og koncentration; generøs, kompleks, intens stor balance mellem alkohol, sukker. God vægt i midten af ganen med en god finish. 

Forslag: Serveres køligt ved 15 ° C 

Nyd med: Flourless chokoladekager og oste.

Forslag: Drikkes nu eller op til år 2022-2025. Åben 30 minutter før servering

 

QUINTA DO TEDO - DOURO, PORTUGAL (ØKO)

I 1992 blev Vincent Bouchard og hans kone Kay Steffeys drøm virkelig, da de blev de lykkelige ejere af Quinta do Tedo. De fik sat den 250 år gamle vingård i stand, og begyndte at lave det, de brændte for, nemlig god portvin. Med stor indlevelse, lidenskab, knofedt og masser af kærlighed, er Quinta do Tedo allerede blevet et hus, som år efter år vinder priser og anerkendelse rundt om i verden.
Vincent voksede op i Bourgogne, (Bouchard pere et fills), hvor hans bedstefar lærte ham kunsten at lave vin fra bunden af. Vincents succes skyldes bestemt hans Bourgogne-opdragelse, med respekt for frugten, duften og elegancen. Vinene er lavet af de bedste druer (klasse A), nøje udvalgt af ham selv og hans ønolog, Jorge Alves.
Quinta do Tedo er, som tidligere nævnt, blevet certificeret ØKO i 2010. At det så ikke fremgår af bagetiketterne skyldes, at al vin i kælderen SKAL være yngre end 2010, så det kræver en ekstra kælder.

 

porto_douro_river_valley_map_enotourism_agroturism_vihno_porto

14/11/2019

Elsker denne portvin, har købt til jul

Tilføj anmeldelse:
spacer