Aldegheri AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO SANTAMBROGIO

533.12 SEK

Italiens flag - Wikipedia, den frie encyklopædi

Smag af chokolade tobak og eg.

En højt værdsat vin produceret med de bedste druer fra bakkerne i den klassiske Valpolicella DOC-region. Efter langvarig lufttørring af druerne og derefter gæring ældes vinen gradvist, først i egetræsfade, derefter i mindre egetønder eller barriques, i underjordiske kældre.

Passer godt til: Lette måltider, og det er også fremragende med rødt kød, vildtretter og stærke oste.

Druer: Corvina, Rondinella, Molinara, andre lokalt dyrkede sorter.

Serveres: 18-20 ° C

Alkoholindhold: 15,5 %

En højt værdsat vin produceret med de bedste druer fra bakkerne i den klassiske Valpolicella DOC-region. Efter langvarig lufttørring af druerne og derefter gæring ældes vinen gradvist, først i egetræsfade, derefter i mindre egetønder eller barriques, i underjordiske kældre.

DRUER

Corvina, Rondinella, Molinara, andre lokalt dyrkede sorter.

GEOGRAFISK PLACERING 

Alle vinmarker findes i den klassiske Valpolicella DOC-region nordvest for Verona. Den gennemsnitlige alder for vinstokke er 20 år og op til 35 år blandt nogle af Corvina vinstokke. Landet er kuperet og gammelt i form med en tynd stenet jord.

Enkelt Veronese Pergola-system med 3.300 vinstokke pr. Hektar.

HØSTEN:

Efter en let langvarig modning håndplukkes de allerbedste druer i begyndelsen af ​​oktober til efterfølgende tørring.

VINIFIKATION

Efter omhyggelig lufttørring fjernes druerne og presses meget forsigtigt de første dage af februar. Druemust og skind gæres derefter i lang tid. Efter flere runder med dekantering overføres vinen til specielle store egetræsfade i cirka to år. Ældningen fortsætter i yderligere 12 måneder i nye franske egebarrikker. Endelig gennemgår vinene en endelig forældning i flasken i seks til otte måneder.

AMARONE 

Med sin berusende accent af kirsebær og et strejf af lakrids er dette kongen af ​​vildagtige fødevarer kogt i saucer. Desuden er det på grund af sin robuste karakter en ideel partner til at modne oste og krydret mad.

03/11/2020

Rigtig god kompleks smag ikke tung og jord smag som andre amaroner Rigtig god duft og fin farve men få gardiner

03/11/2020

Kraftig, svesker og chokolade

03/11/2020

Flot glas. Kagesyrlighed, friskhed - kirsebær, blommer, rosiner svesker og modne noter kommer med temperatur. Lille fad/mint/chokolade men helt i baggrunden. Medium syre, bløde tanniner. Næsten frisk. Med varmen kommer mere overmodne toner og alkoholen måske. Drik ved 14-15 gr og den drikker så fint i aften, med flot blød balance mellem friskhed, syre og tannin. Pil op.

Lägg recension: