Brangero Barbera d'Alba 2015

180,00 DKK

Intens rubinrød farve, duften minder blomme og brombær noter af chokolade, friskhed og en behagelig frugt på ganen.

Passer godt til: Pasta, kalvekød, svinekød, vildt (rådyr, hjort), fjerkræ

Druer: 100 % Barbera

Serveres: 19 ° C

Alkoholindhold: 14 %

 Blandt top 10% af alle vine i verden (N.V. Årgang)

Brangero Barbera d'Alba 2015 er fremstillet i rustfrit ståltanke, hvorefter den tilbringer ca. 10 måneder i store gamle eg, før de bliver aftappet.

Meget klart og er en dyb mørk, fløjlsagtig rød farve. På næsen og ganen finder du klassisk Piemonte Barbera, med sød og sur kirsebær, hints af violer og krydderier samt noget af den velkendte og tiltalende italienske bitterhed på finishen. 

Når den åbner op, bliver vinen ret generøs med mørke blomme og brombær noter og et antydning af chokolade. Det er bestemt en middelvægtig vin, med masser af frisk surhedsgrad og klassisk lip-smacking Barbera-appel, men uden tanniner af Nebbiolo.

 

Marco Brangero er typisk for en ny generation af italienske vinproducenter. For omkring 15 år siden, efter at have afsluttet universitetet, arvede Marco arvets 9ha ejendom, beliggende på en storslået bakketop med en betagende udsigt over den nærliggende middelalderlige by Diano d'Alba. Dette sted er et ideelt sted for Barbera, Dolcetto og Nebbiolo druer, med hvilket Marco laver flere vine, herunder nogle øverste hak Barolo.

Marco far og bedstefar havde beskedne ambitioner: at lave enkle vine til det lokale marked, med overskydende frugt til den lokale vinproduktion co-op, og Marco har været opmærksom på denne historie, mens væsentlig opdatering af ejendommen. Resultatet har været et moderne tag på klassiske vine og succes Marco far og bedstefar kunne kun drømme om.

På trods af hans dygtighed og ambition undgår Marco rampelyset. Han taler ikke meget engelsk og går i modsætning til de fleste vinproducenter ikke til de store vinmesser som Vin Italien. Ikke overraskende er hans profil uden for Italien lav, og hans vine er ikke almindeligt kendt i Australien; ideel når man søger stor værdi, hvilket er hvad denne vin byder på.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: